Visio Vallilan Konepajasta

Vallilan konepaja on ainutlaatuinen miljöö, josta voisi syntyä itäisen kantakaupungin sydän.

Konepajan alue voisi olla merkittävä luovan alan, kehittyvien yritysten ja kaupunkikulttuurin keskus, joka houkuttelisi paikalle niin yrityksiä, asukkaita läheltä ja kaukaa kuin matkailijoitakin. Konepaja-liikkeen alkutaival ja ensimmäiset tunnustelut ovat osoittaneet, että kiinnostusta löytyy. Moni toimija on ottanut meihin yhteyttä toiveenaan päästä Konepajan alueelle.

Maailmalta löytyy esimerkkejä vanhojen teollisuusalueiden muuttamisesta uuteen käyttöön. Tallinnassa Telliskiven teollisuusalueesta on uudistettu Viron suurin luovan alan keskittymä ja suosittu matkailukohde, jonka toiminta on taloudellisesti kannattavaa. Helsingin Kalasataman Teurastamo on toinen esimerkki, jossa omaleimaisuuden varaan on rakentunut hieno ruokakulttuurin keskittymä.

Konepajan alueesta olisikin nyt otettava kaikki sen potentiaali irti ja lähdettävä yhdessä miettimään, miten siitä saataisiin kaikkia alueen asukkaita, toimijoita ja koko kaupunkia parhaalla mahdollisella tavalla palveleva kokonaisuus. Tässä Konepaja-liikkeen alustava visio siitä, mitä alueella voisi olla:

Visio Vallilan konepaja-alueen tulevaisuudesta
Konepajan rakennukset